E unul dintre cele mai comune sunete emis de pisici, insa torsul nu a fost studiat la fel de atent ca alte forme de comunicare ale felinelor, precum mieunatul sau scuipatul. Felina ta toarce in mai multe situatii, iata cele mai comune:
E fericita
Daca felina ta sta cu burta in sus, ochii aproape inchisi, nu isi misca deloc coada si toarce incet, e echivalentul unui zambet mare, potrivit Web MD. Atunci cand o iei in brate si incep sa toarca, incearca sa iti spuna ca e fericita.
Ii e foame sau vrea ceva
Pisicile torc diferit atunci cand vor ceva de la tine. Spre deosebire de torsul de fericire, care e profund si fara zgomote ciudate, torsul de foame include si niste sunete mai inalte - pisica ta incearca sa imite vocea unui copil si sa iti atraga atentia.
Citeste si: 6 obiceiuri bizare ale pisicilor explicate. De ce se comporta asa felina ta
"Vorbeste" cu alt membru al familiei
Pisicile pot toarce la doar cateva zile dupa ce se nasc. E modul lor de a comunica si a-si anunta mama ca se simt bine. Mama, la randul ei, toarce pentru a-si linisti puii si pentru a-i face sa se simta confortabil.
Nu se simte bine
Multe pisici torc atunci cand sunt ranite. Potrivit studiilor exista doua teorii ce explica acest comportament: fie pisicile incearca sa se calmeze singure si e echivalentul suptului degetului la copii, fie torsul le ajuta sa se vindece mai repede.
Citeste si: 10 lucruri extraordinare despre pisici pe care nu le stiai
Exista studii ce confirma faptul ca torsul are efecte benefice asupra sanatatii pisicii, printre care vindecarea ranilor, repararea tendoanelor si ameliorarea durerii. Pisicile pot supravietui unor cazaturi inalte si au mai putine complicatii dupa operatii decat cainii.