Pe 4 octombrie este Ziua Mondiala a Animalelor! Iar pentru a sarbatori acest eveniment echipa Digi Animal Club a mers intr-unul dintre cele mai frumoase si totodata salbatice locuri din Bucuresti: Parcul Natural Vacaresti, singura arie urbana protejata din Romania.
Vom face cunostinta cu Gabriela Poiana. ranger si responsabila de comunicare in ceea ce priveste parcul. Este absolventa a sectiei de Ecologie din cadrul Facultatii de Biologie, Universitatea Bucuresti si inca din timpul facultatii, ea s-a alaturat echipei ca voluntar.
Mesajul parcului este: poti sa te apropii de natura, nu o sa te muste, ai nevoie de natura si uite o ai aici aproape, vino si viziteaza-ne aici in Vacaresti. Si respecta-ma, da. Asta cred ca este mesajul pe care cred ca noi suntem datori, ca echipa, ca rangeri angajati, dar si ca voluntari, sa-l ducem mai departe oamenilor avand in vedere ca suntem in mijlocul capitalei si unde putem sa facem asta mai bine daca nu aici.
Stiati ca in mijlocul Bucurestiului traiesc vidre, vulpi si tot felul de reptile si amfibieni?
Parcul Natural Vacaresti este singura arie urbana protejata din Romania. Are o suprafata de 184 ha si a fost constituit in anul 2016. Si ce este cel mai important, parcul este habitat pentru foarte multe specii de pasari, plante, mamifere, moluste, reptile, pesti, amfibieni si reptile.
In ultimii trei ani, primul parc natural urban din Romania s-a transformat dintr-un spatiu aproape abandonat si situat la marginea orasului, marginea psihologica a orasului, intr-un adevarat centru de educatie. - Dan Barbulescu, directorul Asociatiei Parcul Natural Vacaresti.
Peste 1.500 de vizitatori ne-au trecut in 2018 pragul observatorului si tot atunci am lansat un nou proiect de educatie ”micul naturalist”. In atelierele tinute aici, la 70 de metri deasupra parcului, am reusit sa imprietenim copiii cu broastele, cu serpii, cu soparlele, cu vidrele, cu aricii si chiar cu plantele carnivore. – Vlad Cioflec, biolog
- Ce avem voie si ce nu avem voie sa facem in Parcul Natural Vacaresti?
- Putem hrani pasarile?
- Putem aduna flori sau fructe?
- Cu ce se ocupa un ranger urban si cum puteti deveni voluntar in Parcul Natural Vacaresti?
Sunt intrebari care isi vor gasi raspunsul daca urmariti Digi Animal Club, sambata, de la ora 13.00.
- Te-ar putea interesa si: