Mâine, la Digi Animal Club, vom descoperi pisicile siberiane, o rasă de pisici mai puțin cunoscută la noi. Alexandra Mihai, crescătoare de pisici siberiene și fiul ei Matei au venit să ne arate 2 pufoșenii siberiene: Kelly și Cris.
Rasa a fost recunoscută oficial în anul 1997, însă există de foarte mult timp în Rusia, mai exact în zona siberiană. Prima atestare oficială, într-un înscris istoric, a fost prin anii 1880. Pisicile siberiene sunt pisicile comune din Rusia, doar că nu sunt orice pisici, ci unele cu o anumită tipologie, cu structura osoasă diferită. Ele au un corp foarte musculos, sunt foarte puternice, iar picioarele din spate sunt mai puternice decât cele din față și pot sări foarte sus. În libertate, principala pradă a pisicilor siberiene sunt veverițele. Pisicile siberiene pot fi orice culoare, tigrate, cu portocaliu, cu gri, toate culorile pot fi. O varietate de culoare specială este colorpoint, adică pisica este albă și culoarea se concentrează pe față, urechi, picioare și coadă.
O caracteristică a pisicilor siberiene o reprezintă și ochii albaștri. Blănița este foarte specială la pisicile siberiene, în sensul că au două tipuri de blană. Blana de desubt care este ca o lâniță, undercoat se numește, este o blană moale, care ține de cald și pe deasupra, pe spate, pe laterale și pe coadă au o blană mai aspră și lucioasă, care nu ține apa, nu se udă.
Despre pisicile siberienele se spune și că au o personalitate asemănătoare cu cea a câinilor. Seamănă foarte mult cu cățeii, sunt foarte jucăușe, vor să se miște mereu. dar mult timp stau într-un loc pur și simplu și dorm. Am observat că puii vor să stea într-un loc cu perne, cât timp adulții preferă parchetul sau gresia.
De la ora 13:00, pe Digi Animal World.
- Te-ar putea interesa si:
- Leoparzi în miniatură? Da, pisicile bengaleze despre care discutăm mâine cu Andreea Vișan
- Ai auzit vreodată de pisicile Ragdoll? Mâine la Digi Animal Club aflăm de la Anca Neculoiu de ce este atât de specială rasa aceasta
- Digi Animal Club, 07.11.2020