Sâmbătă, la ora 13:00, la Digi Animal Club, vă invităm să urmăriți o frumoasă poveste despre cai și fotografia ecvestră, cu Bogdan Uritescu și Liliana Borșan.
Invitata noastră pur și simplu adoră caii. Iată ce spune despre favoriții ei, caii albi: sunt unicornii copilăriei mele, însoțitorii lui Făt-Frumos sau eroii câmpului de luptă de-a lungul secolelor. Ei înfățișează puritatea și bunătatea, curajul și puterea.
Fotografie ecvestră înseamnă tot ce ține de cai, portret, ședințe personale, dar și cai sălbatici.
Există locuri în România, cel puțin 2 pe care le vizitez frecvent, unde sunt cai sălbăticiți: un loc este Insula Ostrov, pe Dunăre, la intrarea Dunării în România și al doilea loc este plaja de la Gura Portiței. S-au adaptat foarte bine, pe Ostrov sunt în jur de 100 de cai și, în fiecare an supraviețuiesc mai mulți sau mai puțini, în funcție de cât de grea este iarna sau de cât supliment alimentar primesc de pe uscat. În general, trăiesc în grupuri: un cal alfa cu 2 iepe, plus puii de 1 an sau de 2 ani.
În copilărie, Liliana se visa un mic artist, a făcut pictură câțiva ani de zile. Iar acum, în fotografie, se ghidează după pictorii renascentiști, cei care au știut foarte bine să lucreze cu dimensiunea, cu formele, cu umbrele, cu luminile.
Și dacă ar fi să rezumăm întâlnirea cu Liliana Borșan, aflați că ne-a umplut cu energia ei pozitivă și ne-a învățat că în viață nu trebuie să forțezi lucrurile. Niciodată nu o să ajungi nicăieri dacă ești foarte încrâncenat și nu lași lucrurile să se întâmple.
Fotografia este un domeniu foarte vast și dacă spui că ești fotograf fără să menționezi ce tip de fotografie faci e prea vag, nu poți să mergi în toate direcțiile. În primul rând echipamentele sunt foarte specifice în funcție de tipul fotografiei și nu-ți poți permite să-ți cumperi atâtea echipamente. Mie îmi plac foarte mult animalele, dacă am de ales între a vorbi cu un om sau cu o pisică sau cu un câine, mai degrabă inițiez o discuție cu un animal.
Am întrebat-o pe Liliana ce sfat i-ar da unui începător, cuiva care vrea să facă fotografie ecvestră, iată ce ne-a răspuns: ”Cel mai important lucru este să fii pasionat cu adevărat, să fii convins că asta vrei să faci. În momentul în care sunt acolo, în mijlocul acțiunii, nu mai simt cum trece timpul, nu mai simt oboseala, nu-mi pare rău absolut nicio secundă că m-am trezit la ora 4 dimineața ca să fiu la răsăritul soarelui undeva într-o iarbă plină de rouă sau pe un câmp plin de noroi.
Mai multe detalii sâmbătă, de la ora 13:00!
- Te-ar putea interesa si:
- Trucuri pentru fotografia de animale: ”Pentru client e doar o zi obișnuită în parc”