Câinii, la fel ca și oamenii, pot să experimenteze o criză existențială la mijlocul vieții, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință din Ungaria.
Oamenii de știință din Ungaria au studiat cum reacționează câinii la diferite vârste, iar rezultatele acestei cercetări au arătat că mulți dintre ei își pierd entuziasmul și devin lipsiți de interes în ceea ce privește activitățile noi în jurul vârstei de trei ani.
Cercetătorii de la Universitatea Eötvös Loránd University au urmărit comportamentul a peste 200 de câini din rasa Border collies, în vârstă de șase luni și 15 ani, în încercarea de a afla ce fel de personalitate au.
Astfel, ei au stabilit că un câine ajuns la vârsta de trei ani, vârstă echivalentă cu mijlocul vieții, își pierde din entuziasm.
Potrivit acestui studiu ce a fost publicat în jurnalul Scientific Reports, câinii trec prin mai multe schimbări de-a lungul vieții. Astfel, dacă atenția și capacitatea câinilor de a rezolva diferite probleme cresc pe tot parcursul vieții, în primii ani, apoi intră într-o fază de platou la aproximativ șase ani.
Cu toate acestea, unele obiceiuri se păstrează în ciuda trecerii anilor. Mai exact, câinii activi încă din primii ani de viață vor rămâne la fel, chiar și la bătrânețe. Același lucru este valabil și pentru cei leneși.
De asemenea, studiul a arătat că ei nu învață niciodată să facă față unui adversar, însă odată cu trecerea anilor, ei ajung să tolereze mai ușor frustrările.
Credit foto: Profimedia Images
- Te-ar putea interesa si:
- 8 rase de câini predispuse la obezitate. Pugii, campionii kilogramelor în plus
- Este sigur să scoți câinele la plimbare pe timp de iarnă? Ce trebuie să știi despre ger, gheață și pericole ascunse în zăpadă
- Nu-ți scoate câinele afară dacă e foarte frig. Care este temperatura limită pentru a ieși la plimbare cu patrupedul