Un pui dintr-o specie foarte rară de păsări a devenit vedeta Institutului de Biologie și Conservare Smithsonian (SCBI) din Front Royal, Virginia. Deși nu avea șanse de trăit, micuțul este acum sănătos și protejat de părinții surogat.
Recent, unitatea din Virginia a anunțat că un pui dintr-o specie rară de păsări, numită „macara convulsivă”, a eclozat deși oul fusese găsit abandonat în Wisconsin. Încă de la aducerea sa în cadrul organizației, acesta a fost oferit sub protecția unei mame surogat, care au avut grijă de el, iar acum este mai mult decât sănătos. SCBI a anunțat că „macaraua convulsivă” este una dintre cele mai periclitate specii de macara din lume.
International Crane Foundation și Necedah National Wildlife Refuge au găsit oul abandonat într-un cuib sălbatic din Wisconsin și au contactat unitatea din Virginia, care a preluat oul și l-a ajutat să eclozeze, devenind un pui uimitor.
Tehya, o macara convulsivă de sex feminin, în vârstă de 16 ani, și o pasăre macara mascul de 25 de ani, pe nume Goliath, care se află în grija Institutului de Biologie și Conservare Smithsonian, au servit ca părinți surogat pentru puiul proaspăt găsit și au fost „protectivi și atenți la nevoile sale”, atât cât timp a fost ou, cât și după.
„Unitatea i-a selectat pe Tehya și Goliath ca părinți surogat, deoarece oul sălbatic a fost depus cam în același timp cu ouăle infertile ale perechii, astfel încât perioada de incubație s-a sincronizat perfect. În timp ce așteptau aducerea oului în unitate, îngrijitorii au aruncat ouăle sterile și le-au oferit lui Tehya și Goliath un ou fals, astfel încât să poată continua să-și exerseze comportamentele naturale de părinți. Chiar înainte de eclozare, deținătorii au schimbat oul fals al lui Tehya și Goliath cu cel fertil. Când puiul a eclozat, ambii părinți au început imediat să aibă grijă de el.”, a declara Institutul de Biologie și Conservare Smithsonian într-un comunicat.
Citește și: Pasarile “inghit sute de bucati de plastic pe zi”. Cum e posibil
Puiul de macara convulsivă va primi prima examinare veterinară la vârsta de cinci săptămâni, iar unitatea din Virginia va confima sexul după preluarea probei ADN. Echipa SCBI va monitoriza puiul îndeaproape pentru a se asigura că rămâne sănătos.
Macaralele convulsive sunt amenințate din cauza distrugerii habitatului, a vânătorii, a braconajului, a schimbărilor climatice, a dezastrelor naturale și a deversărilor de petrol. Specia a scăzut la aproximativ 22 de păsări în 1941, dar odată cu eforturile de conservare, numărul a crescut la aproximativ 700 în sălbăticie și la 140 în centre speciale, potrivit SCBI.
- Te-ar putea interesa si:
- Momentul când un câine este atacat de un leopard în curtea casei. Patrupedul a supraviețuit ca prin minune
- Descoperirea făcută de un cuplu în dormitor, atunci când s-a întors de la muncă: „Doar în Australia poți vedea așa ceva”
- Un pui de panda roşu a murit din cauza stresului provocat de focuri de artificii