O femeie a trecut prin cea mai amuzantă experiență din viața ei după ce un urangutan a sărutat-o și pipăit-o în timp ce aceasta încerca să facă o poză cu el. Imaginile postate pe internet au devenit virale, internauții fiind uimiți de cum a reacționat animalul de la grădina zoologică.
Dararat Suwanmai, în vârstă de 24 de ani, a primit mai mult decât își închipuia când a vizitat grădina zoologică Safari World din Bangkok, Thailanda. În momentul când aceasta a ajuns la cușca urangutanilor, a încercat să facă o fotografie cu animalul, însă acesta a dorit mai mult decât o poză și a pipăit-o pe femeie, sărutând-o ulterior pe obraz.
În imagini, marea maimuță poate fi văzută ținând-o pe femeie de sâni, în timp ce zâmbea la trecători și la camera de fotografiat, potrivit Mirror.
„Am izbucnit în râs când mi-am dat seama. A fost atât de prietenoasă”, a declarat Suwanmai.
Nu este clar dacă urangutanul a fost antrenat special pentru a face acest gest cu speranța că va distra vizitatorii, însă imediat după ce a făcut fotografia s-a întors la îngrijitor și a așteptat următorul vizitator.
Citește și: Această maimuță a devenit virală pe Tik Tok. Cum reacționează animalul când îi este luată hârtia din gură
Deși acest incident nu a fost unul grav, ba din contră, oamenii s-au amuzat copios, se pare că această grădină zoologică are un trecut pătat. În urmă cu mai mulți ani, grădina zoo a fost criticată pentru felul în care își tratează animalele, unii cerând închiderea acesteia. Safari World a găzduit odată un eveniment în care urangutanii au fost surprinși boxându-se între ei, în timp ce alte maimuțe stăteau în afara ringului în timp ce băteau din tobe și dansau în bikini, a raportat New York Post în 2017.
Philip Mansbridge, directorul Fondului Internațional pentru Bunăstarea Animalelor din Marea Britanie, a criticat trecutul întunecat al grădinii zoologice, spunând pentru Metro.co.uk în urmă cu șapte ani: „Este șocant că un astfel de tratament crud și exploatator al animalelor continuă pentru așa-numitul „divertisment” a turiștilor.”
Urangutanii sunt strâns înrudiți cu oamenii, având 97% din ADN în comun
Urangutanii își petrec cea mai mare parte a timpului în copaci, unde își folosesc brațele lungi și puternice și mâinile în formă de cârlig pentru a se catara și a se leagăn din ramură în ramură. Unii urangutani de Sumatra folosesc, de asemenea, unelte precum bețe pentru a scoate termite, furnici sau albine din găurile copacilor.
De asemenea, au mai fost văzuți anterior făcând o mănușă din frunze atunci când apucau fructe înțepătoare sau ramuri spinoase. Se estimează că peste 100.000 de urangutani din Born au dispărut între 1999 și 2015.
Principala amenințare a acestei specii este pierderea sau fragmentarea habitatului lor forestier, cauzată de exploatarea materialelor lemnoase și incendiile forestiere, potrivit World Wildlife Fund.
- Te-ar putea interesa si:
- Momentul când un câine este atacat de un leopard în curtea casei. Patrupedul a supraviețuit ca prin minune
- „Zâna Albă”, o veveriță cu blana albă extrem de rară. Un fotograf a așteptat ore bune să o surprindă
- A lăsat geamul mașinii deschis peste noapte, iar când s-a trezit a găsit animalul atârnat de volan: „Noroc că se mișcă greu”