Un grup de capre negre a fost surprins în Parcul Natural Putna Vrancea cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei instalate de specialiştii Romsilva. Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook și au fost vizualizate deja de sute de persoane.
Caprele negrele au fost văzute cățărându-se pe stânci și analizând curioase terenul din masivele Mordanu și Goru. Aceste animale sunt foarte greu de văzut, mulți iubitori de animale fiind foarte dornici să poată surprindă aceste exemplare în habitatul lor natural.
„Caprele negre au musculatura foarte dezvoltată şi copitele adaptate pentru deplasările cu uşurinţă în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-şi procură hrana şi se refugiază din faţa prădătorilor. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcţie de anotimp.
Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională aPădurilor-Romsilva. Este situat în sud-estul ţării, în judeţul Vrancea, şi are o suprafaţă de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri”, se arată în postarea ce însoţeşte imaginile cu grupul de capre negre.