Pentru Moo Deng, un pui de hipopotam pigmeu, vedetă pe reţelele sociale, Donald Trump va câştiga alegerile prezidenţiale din SUA. Cel puţin aşa a prezis animalul de la grădina zoologică din Thailanda, când i s-au oferit două porţii de hrană pentru a decide între cei doi oponenţi, transmite AFP.
Puiul de hipopotam de sex feminin, în vârstă de patru luni, a devenit viral pe TikTok şi pe Instagram, inspirând produse şi meme-uri cu chipul său şi a reuşit să dubleze vânzările de bilete la grădina zoologică Khao Kheow unde trăieşte, în centrul Thailandei.
Două porţii de fructe sculptate, cu câte o inscripţie cu numele fiecărui candidat, i-au fost oferite lui Moo Deng, al cărui nume înseamnă "porc săritor".
BREAKING: The US Presidential Election is over! At least at Khao Kheow Open Zoo in Chonburi province where Moo Deng, the...
Publicată de Khaosod English pe Luni, 4 noiembrie 2024
Citește și: Imagini adorabile cu un pui de hipopotam care face baie: “Este extrem de curioasă și plină de energie”
O porţie avea inscripţionat numele vicepreşedintelui democrat Kamala Harris, iar a doua pe cel al fostului preşedinte republican Donald Trump, potrivit unei înregistrări video publicate pe reţelele sociale de grădina zoologică.
Animalul a ales să guste din porţia de hrană care purta numele candidatului republican, scrie Agerpres.
Moo Deng, a cărei specie este ameninţată cu dispariţia, a devenit deosebit de populară în Statele Unite, până la punctul de a fi imitată de comediantul Bowen Yang într-un sketch din emisiunea TV "Saturday Night Live", un program american cult difuzat de NBC.
Programul "The Tonight Show" al aceluiaşi canal a difuzat chiar şi rezultatele unui sondaj umoristic privind intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale conform cărora Moo Deng a ieşit câştigătoare cu 93% din voturi în faţa lui Donald Trump şi a Kamalei Harris.
Conform sondajelor de opinie oficiale, candidatul democrat şi cel republican se află la mică distanţă unul de celălalt în fiecare stat-cheie care ar putea influenţa votul.
Animalele exotice sunt folosite în mod regulat pentru a face predicţii referitoare la astfel de evenimente mondiale, uneori cu succes. La Cupa Mondială din 2010 din Africa de Sud, celebra caracatiţă Paul din Germania a prezis câştigătorii meciurilor alegând între două cutii cu hrană. El a ghicit corect, din acvariul său din Germania, rezultatele tuturor meciurilor echipei germane, precum şi victoria Spaniei în finală.