V-ați întrebat vreodată care sunt cele mai ciudate creaturi acvatice din lume? Deși fundul oceanului este plin de organisme acvatice de tot felul, există câteva creaturi care uimesc prin aspectul lor nemaiîntâlnit, ușor ciudat, dar totodată interesant.
Iată 7 cele mai ciudate creaturi acvatice
1. Sepia vampir
View this post on Instagram
Sepia vampir trăiește la adâncimi ale oceanului între 600 şi 900 de metri şi şi-a luat numele de la "manta " sa, pe care o poate întoarce pentru a se acoperi cu ea atunci când vrea să se ascundă.
Această mantă este, de asemenea, acoperită cu spini cărnoși, iar dacă sepia vampir este suficient de agitată, va elibera mucus albastru bioluminescent din capetele brațelor pentru a uimi prădătorii.
2. Cyphoma gibbosum
Această creatură (tradus din engleză melcul de limbă flamingo) este o specie de melc marin care trăiește pe recifele de corali din vestul Oceanului Atlantic.
Deși ai crede că partea viu colorată se află pe cochilia acestuia, de fapt, petele se datorează țesutului moale al melcului marin, care este aproape întotdeauna înfășurat în jurul întregului exterior al cochiliei.
3. Dragonul albastru (Glaucus atlanticus)
Aceste creaturi marine ciudate sunt de fapt o specie de moluște. Trăiesc în Oceanul Pacific și își petrec viața plutind cu susul în jos, în timp ce se hrănesc cu alte organisme precum meduze.
Citeşte şi: Parazitul “vampir” care devorează limba gazdei și o înlocuiește. Ce animale atacă
4. Vierme de pom de Crăciun (Spirobranchus giganteus)
Aceste animale acvatice ciudate se găsesc în apele calde și tropicale de la Caraibe la Indonezia. Viermele de pom de Crăciun este format din „ramuri” spiralate, care sunt de fapt aparatele de respirație și hrănire ale viermelui, în timp ce acesta trăiește într-un tub.
Aceste coroane asemănătoare copacilor sunt acoperite în apendice asemănătoare părului numite radiole, folosite pentru a împinge alimente spre aparatul său digestiv.
5. Enypniastes
View this post on Instagram
O altă creatură acvatică ciudată este acest castravete de mare, găsit la aproximativ 2,5 km adâncime în Marea Celebes din vestul Pacificului, la est de Borneo.
A fost descoperit abia cu puțin peste un deceniu în urmă, în 2007, dar curiosul castravete de mare are o tactică de supraviețuire care indică evoluția sa de lungă durată, bioluminescența pentru a alunga prădătorii.
Citeşte şi: Stiai? De ce exista rechini in Arctica, dar nu si in Antarctica
6. Dragon de mare de tip frunză
Aceste creaturi acvatice deosebite se găsesc în largul coastelor sudice și vestice ale Australiei și sunt emblema marină a Australiei de Sud.
Deși aripioarele lor cu aspect de frunză pot părea un mijloc de propulsare prin apă, ele sunt de fapt folosite doar ca mijloc de camuflaj.
7. Balistidae
Acest pește cu dinți ciudați trăiește în apele tropicale și subtropicale din întreaga lume. Din lateral, peștele Balistidae poate fi destul de drăguț, datorită culorilor strălucitoare, dar, din față, dinții lui asemănători omului îl face să aibă un aspect ciudat.
- Te-ar putea interesa si:
- Peștii dintr-un acvariu situat într-un mall din Ankara, hrăniți cu biberoane. Copiii abia și-au stăpânit entuziasmul
- Caracatița Dumbo, cea mai simpatică creatură din ocean, surprinsă de scafandri în Pacificul de Nord. La ce adâncime trăiește
- Ce i-a făcut o focă unui scafandru. Imaginile au strâns milioane de vizualizări pe TikTok