Activistii sustin ca numarul populatiei koala a scazut la un nivel ce forteaza specia in “stadiul de disparitie functionala”, scrie BBC.
Fundatia pentru Koala din Australia sustine ca mai traiesc doar 80.000 de mamifere koala in salbaticie. Desi numarul ar putea sa para mare, fundatia sustine ca exemplarele ramase in viata probabil nu vor putea produce o noua generatie.
Citeste si: Te-ai intrebat vreodata cum “rage” un koala? Ce zgomote puternice scoate micul mamifer
Stadiul de disparitie functionala descrie o populatie ce mai are atat de putine perechi incat nu mai pot produce o noua generatie sau o specie ce se reproduce in numere atat de mici incat creste probabilitatea sa se imbolnaveasca din cauza bolilor si sa decedeze inainte sa poata sustine populatia.
Koala e un mamifer marsupial ce a ajuns un simbol al Australiei. Specia e in pericol din cauza distrugerii padurilor. Valurile de caldura cauzate de incalzirea globala sunt un factor major in distrugerea populatiei.
Citeste si: 5 koala au fost transportati de urgenta din Australia pentru a le salva viata. De ce erau in pericol
Studii recente sustin ca mii de koala mor din cauza deshidratarii in timpul valurilor de caldura. Pentru ca aceste mamifere traiesc in diferite habitate, e dificil sa le gasesti. Estimarea Fundatiei pentru Koala din Australia e mai mica decat numerele oferite de cercetatori, insa expertii sunt de acord ca populatiile de koala sunt in pericol grav.
- Te-ar putea interesa si:
- Căldura excesivă topeşte fagurii şi omoară familiile de albine prin sufocare, avertizează apicultorii
- Aproape 100 de balene au format o inimă în ocean, înainte să eșueze pe plajă: „Este o priveliște incredibilă de văzut”
- Spectacol în Golful Monterey! O balenă i-a întâmpinat entuziasmată pe pasagerii unei nave. Imaginile sunt uimitoare