Dacă te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai ucigașe animale din lume, ei bine, trebuie să știi că acestea nu sunt nici leii, nici tigrii și nici urșii. Această specie este extrem de întâlnită și trăiește chiar și în grădina ta.
Atunci când te gândești la cel mai periculos animal, gândul ți-ar putea zbura la rechin, leu sau chiar rinocer. Conform unor studii, însă, cel mai mortal animal din lume este mult mai mic ca dimensiune și este extrem de întâlnit în toate colțurile lumii. În plus, există 100 de specii ale acestei creaturi și se hrănește cu sânge uman și, de asemenea, transportă numeroase boli de la o persoană la alta. Te-ai prins despre ce vorbim? Da, este țânțarul, acea creatură care zumzăie tot timpul. Iar cifrele nu mint niciodată.
Conform Organizației Mondiale a Sănătății, mai mult de 725.000 de persoane din toate colțurile lumii sunt ucise anual de boli care sunt cauzate de țânțari, între care malarie, febră Dengue, febră galbenă și encefalită. Potrivit acestor statistici, malaria care o rată uriașă de mortalitate, această boală cauzând decesul a peste 600.000 de oameni pe an.
”Unul ditre motivele pentru care tânțarii sunt atât de periculoși este faptul că se adaptează rapid la diferite medii.”, a declarat Burns Blackwell, președintele Terminix-Triad.
Țânțarii sunt periculoși pentru că se reproduc rapid. Femelele pot procrea chiar și în picături de apă, lăsând între 50-500 de ouă. Acest lucru face ca numărul țânțarilor să fie uriaș, motiv pentru care evitarea unei înțepături să fie iminentă. De asemenea, fiecare înțepătură de țânțar crește riscul de a contracta o boală severă.
Pentru a te proteja de înțepăturile de țânțari este indicat să eviți să mergi în locuri în care se acumulează apă, care sunt favorite pentru dezvoltarea țânțarilor, dar și să aplici creme de protecție.
Următorul loc în acest clasament este ocupat chiar de oameni, întrucât statisticile arată că 475.000 de persoane își pierd viețile din cauza altor oameni, ceea ce este, fără doar și poate, șocant.
Potrivit Reader's Digest, în top urmează șerpii, câini, dar și hipopotami, care provoacă moartea a 500 de oameni în fiecare an, dar și elefanții, leii, lupii și rechinii.
De asemenea, un alt motiv pentru care țânțarii sunt mortali este faptul că se reproduc rapid. Mai exact, femelele pot procrea chiar și în picături de apă, fiecare dintre ele producând între 50 și 500 de ouă. Prin faptul că se reproduc atât de repede,
- Te-ar putea interesa si:
- O invazie de țânțari a avut loc într-un oraș din Rusia. Cum explică experții fenomenul
- Misterul a fost elucidat, în sfârșit. De ce au murit sute de elefanți în Botswana. Ce au găsit veterinarii în apa consumată de animale
- Animalele care NU sunt atât de periculoase precum ai crede. Păianjenii, devansați de melcul de apă dulce