Paleontologii au descoperit 50 de urme de dinozauri, inclusiv unele compatibile cu cele lasate de stegozauri, ceea ce indica o diversitate ecologica extraordinara in urma cu 170 de milioane de ani intr-o tara din Europa, scrie Gizmodo.
Cercetatorii sustin ca Insula lui Skye din Scotia a fost un “Jurassic Park” real datorita diversitatii de acum sute de milioane de ani. Acest mediu a fost posibil datorita temperaturilor complet diferite pe vremea dinozaurilor.
Citeste si: Cercetatorii au gasit fosila pterozaurului “dragon de fier” in Australia
“Scotia Jurasica nu semana deloc cu Scotia moderna,” a declarat Steve Brusatte, paleontolog in cadrul Universitatii din Edinburgh si co-autorul studiului.
Acum 170 de milioane de ani, mediul din Scotia era umed si cu temperaturi ridicate, similar cu un climat subtropical specific Spaniei sau Floridei.
Citeste si: Dinozaurul “aducator de moarte” - cercetatorii au gasit o noua ruda apropiata a temutului T.rex
In general, fosilele din Jurasicul Mijlociu (in urma cu 164-174 milioane de ani) sunt rare, in ciuda diversitatii faunei din acea perioada, printre care se numara primele pasari, primii T.rex, stegozauri si sauropozi.
In total, au fost descoperite in jur de 50 de urme de dinozauri, intr-o locatie numita Brother’s Point. Studiul a fost publicat in jurnalul PLOS One.
Urmele de pe Insula lui Skye sunt o descoperire importanta pentru lumea stiintifica si indica faptul ca insula a fost “un Jurassic Park in realitate”, potrivit lui Brusatte.
- Te-ar putea interesa si:
- O veveriță și-a găsit cel mai ciudat prieten. Imaginile cu rozătoarea și dinozaurul din plastic au devenit virale
- Rămășițele a două noi specii de dinozaur, descoperite pe o insulă în Marea Britanie. Ce detalii au oferit cercetătorii
- Rămășițele unui dinozaur zburător, asemănat cu un dragon, descoperit de paleontologii din Australia