Diavoli tasmanieni au fost eliberați în sălbăticie, în Australia continentală, la aproape 3.000 de ani de la dispariția acestei specii din zona respectivă. Conservaționiștii susțin acest pas unul istoric.
Potrivit Daily Mail, nu mai puțin de 26 de diavoli tasmanieni au fost eliberate într-un sanctuar de 400 de hectare din Barrinton Tops, iar președintele Aussie Ark, Tim Faulkner, susține că această operațiune, care s-a desfășurat în lunile iulie și septembrie, este ”istorică”, fiind prima etapă a unui program de conservare ce are ca scop crearea unei populații protejate.
Eliberarea diavolilor tasmanieni în sălbăticie vine după 16 ani de muncă asiduă, timp în care a avut loc cel mai mare program de creștere a acestor mamifere.
”E incredibil că am ajuns aici!”, a declarat Tim Falkner.
Diavolul tasmanian are o greutate de până la opt kilograme și este cunoscut pentru capacitatea de a vâna alte animale native. Se hrănește, de asemenea, și cu carcasele animalelor moarte.
Diavolul tasmanian nu este periculos pentru oameni ori pentru animale, dar poate provoca răni grave dacă este atacat. Multe dintre exemplare au murit în urmă cu mai bine de 20 de ani, când au fost lovite de o boală - tumoarea facială transmisibilă a diavolului tasmanian (DFTD).
Alte 40 de diavoli tasmanieni, eliberați în următorii doi ani
Aussie Ark plănuiește ca în următorii doi ani să elibereze încă 40 de marsupiale carnivore.
”Dacă toate lucrurile vor decurge conform planului, animalele se vor reproduce și produce pui, conducând în cele din urmă la o populație sălbatică autonomă”, potrivit unui comunicat al ONG-ului australian.
Credit: Shutterstock
- Te-ar putea interesa si:
- Haos pe o autostradă din Texas. Zeci de vaci au scăpat dintr-o remorcă și au galopat nestingherite printre mașini
- Animal misterios surprins în Florida. Cum apare creatura pe camerele de supraveghere
- Cum a încercat un bărbat să ascundă o broască țestoasă de securitatea aeroportului din Newark: „Era înfășurată într-un prosop”