Trap - Neuter - Return (TNR) salvează vieți! Metoda dă roade la nivel global si a ajuns să fie implementată cu succes și-n România. Mai multe despre acest proces aflăm sâmbăta aceasta, de la ora 13:00, la Digi Animal Club, de la Geanina Petrea, președinte Asociația TNR.
Acest proces - TNR - implică prinderea pisicilor, castrarea lor, cuparea pentru identificare și, dacă este posibil, vaccinare, apoi eliberare.
”Activitatea noastră principală presupune capturarea pisicilor fără aparținător, de pe domeniul public, sterilizarea lor, iar apoi eliberarea lor în același loc unde au fost inițial capturate.
Asta pentru că nu le putem reloca. Relocarea unei pisici ar însemna moartea ei. În locul de unde au fost capturate e locul unde își găsesc sursele de hrană, de apă, se pot adăposti, știu unde sunt în siguranță”.
Invitata noastră a venit cu o pisică salvată în primăvara acestui an. Pe lângă stelizare, pisicuța Lili s-a pus pe picioare după extirparea unei tumori mamare.
”A fost capturată cu alte nouă pisicuțe pentru a fi sterilizate. Două dintre acestea au rămas în grija Asociației noastre: ea și cu încă una. De altfel, ele au avut nevoie și de îngrijiri veterinare. În cazul ei a fost vorba despre o tumoră mamară care a trebuit extirpată”.
Pentru a-și ușura munca, la nivel internațional, cei care sterilizează psicile fără stăpân au găsit o modalitate de-a le identifica pe cele trecute deja prin mâinile lor.
”Această ureche este cupată. Cuparea urechii este semn internațional pentru a putea identifica mai ușor pisicile care au fost deja sterilizate. Pentru noi înseamnă mai puțină muncă, iar pentru ele mai puțin stres”, a mai spus Geanina Petrea, președinte Asociația TNR, pe care o puteți urmări sâmbăta aceasta, de la ora 13:00, la Digi Animal Club.
- Te-ar putea interesa si:
- ”Noi nu protejăm natura de om, omul este parte a naturii”. Parcul Național Munții Făgăraș - vis sau realitate?
- Câinele care zice "I love you": ”Dacă te simți la pământ, petrece puțin timp cu un husky”
- Pregătirea câinelui pentru venirea unui bebeluș: pași pentru o tranziție armonioasă