Sambata, la ora 13.00, la Digi Animal Club, se reintoarce Snakefishmike. Pasionat de lumea animalelor, Mihai Gigi-Sirbu are acasa: pisici, pesti, serpi, soareci, papagali si o turturica. Va fi o adevarata lectie de acvaristica despre Betta splenders, pestele luptator siamez.
Dar de ce se numeste pestele luptator siamez?
Doi masculi nu vor sta niciodata impreuna in acelasi bazin, fiecare trebuie sa aiba bazinasul lui.
Mihai-Gigi Sirbu – crescator pesti
Fantastic la ei e modul de reproducere. Masculul face un cuib din bule de spuma la suprafata apei, timp in care femela sta ascunsa. Cand el considera ca l-a facut cum trebuie merge si incepe sa curteze femela. Si se tot infoaie pe langa ea, tremura, incercand sa o atraga sub cuib. Cand femela este pregatita vine sub cuib cu capul in jos, smerita. Apoi incep sa se imbratiseze. Este un dans nuptial in care se imbratiseaza unul pe celalalt, este fantastic.
Printre multe curiozitati legate de lumea pestilor, aflam si de ce pestii nu ar trebui tinuti in vase rotunde, in ciuda imaginii clasice din desenele animate cu bolul cu pestisorul de aur.
Mihai-Gigi Sirbu – crescator pesti
Intr-un vas rotund orice miscare, ma rog, in orice vas cu apa, miscarea produce vibratii. Pentru a se sparge, vibratiile au nevoie de o latura drepata. In bol fiecare vibratie se intoarce la sursa. Si atunci vezi ca pestele ramane nemiscat. Si toata lumea ”vai, e pestele bolnav.” Pestele nu are nimic, numai ca e efectul Pavlov: el stie ca daca se misca, doare.
Facem si o vizita la Gradina Zoologica din Bucuresti. Pesti foarte rari, din vremuri indepartate, crustacee si pisici de apa dulce. In total, acvariile Gradinii Zooogice din Bucuresti gazduiesc peste 400 de exemplare, din aproape 40 de specii.
Mai multe detalii sambata, la ora 13.00!
- Te-ar putea interesa si:
- Sâmbătă la Digi Animal Club vorbim despre acvaristică cu Vlad Dumea