Sâmbătă, la Digi Animal Club discutăm despre animalele-vedete care apar în reclame sau în filme pisici, câini, iepurași, cămile, vulturi, porumbei și lista ar putea continua. Invitatele lui Bogdan Uritescu sunt Gina Epurescu, crescătoare de pisici rasa British Shorthair și Delia Opran, reprezentanta unei agenții de casting de animale.
Ce calități trebuie să aibă un animal ca să fie acceptat să filmeze reclame?
Înainte de a-i vedea calitățile unui animal pe set trebuie să-l evaluezi. Și nu orice fel de animal poate să apară. Poți să ai un animal foarte liniștit, foarte confident acasă, însă în momentul în care este într-un loc nou, necunoscut și asta este valabil mai ales la pisici, imediat personalitatea i se schimbă. Și de aceea suntem foarte atenți cu selecția pe care o facem având grijă ca pisicile pe care le avem să fie socializate, să fie scoase din mediul lor des, să fie plimbate afară în lesă, să fie obișnuite cu zgomote sau cu persoane noi, spune Delia Opran, manager agenție de casting de animale.
Pisicile british shorthair sunt de neconfundat, ”M-ul” de pe frunte le face adesea să pară fioroase, încruntate, iar ochii portocalii sunt magnifici și parcă te hipnotizează. Pisicile Ginei au apărut până acum în 50 de reclame. Și a fost foarte bine că a avut un copil mic acasă, așa că au fost obișnuite cu zgomot.
Este și recomandat să obișnuim puiuții acasă cu zgomotul copilului, cu aspiratorul, cu tot felul de zgomote în cădere, ca în momentul în care pleacă puiul din cuib, la vârsta de 3 luni, să fie acomodat cu absolut tot ce-l înconjoară. Am avut o filmare la Sofia și au dorit pui, bineînțeles că am avut dubluri, a trebuit să luăm tot cuibul cu noi. Dar și acolo s-au impus reguli, bineînțeles, fiind vorba de niște puiuți a trebuit să existe o ordine și o liniște, spune Gina Epurescu, crescătoare de pisici rasa British Shorthair.
Cu o experiență deja de peste 7 ani ca agent de animale, pe lângă pisici și căței, Delia a filmat cu lei, tigri, cămile, bufnițe sau porumbei. La porumbei am făcut niște chestii de mare finețe. Trebuia să vină de afară și să se așeze pe umărul cuiva și să înceapă să ciugulească pentru că îi adusese un mesaj. Plus că ce este dificil la păsări, că în timp ce sunt în studio cred că luminile sunt soarele și au tendința de a zbura spre lumină. Și atunci trebuie să faci în așa fel încât pasărea să nu zboare în lumină că se arde.
Și dacă sunteți înclinați să credeți că totul este ușor și o mare distracție când pisica varsă un pahar într-o reclamă sau când cățelul murdărește o canapea, vă cam înșelați. Nu e deloc ușor și totul înseamnă foarte multe ore de muncă. Este extrem de complicat pentru că poți avea un câine dresat, poți avea un papagal dresat, poți avea un leu dresat, dar o pisică dresată, nu. De aceea lucrăm cu dubluri, cu tripluri și toată lumea trebuie să înțeleagă: fără parfum, fără zgomote...
- Te-ar putea interesa si:
- Viata cu un pisoi în primele săptămâni: ”Putem trăi în acea dulce cale de mijloc”
- Singapura, "pisica alpinistă", cea mai mică rasă de pisici domestice
- La Digi Animal Club sărbătorim Ziua Internațională a Pisicii: ”Avem tot timpul cu o pisică mai puțin decât de dorim”