WASTELAND WARRIORS
Inconjurate de betoane sterile si spatii verzi intretinute, animalele salbatice isi pierd ultimele locuri de adapost. Orasul a devenit sterp si continua sa se dezvolte intr-un mod rapid, insa natura iese la iveala prin mici crapaturi de asfalt si beton, recastigandu-si teritoriul. Astfel, ultimul loc de refugiu pentru animalele salbatice in oras devine terenul scos din uz.
In Viena, peste 2000 de specii de plante sunt lasate sa creasca singure, fara interventia omului si in Austria jumatate din toate pasarile si doua treimi din mamife traiesc libere.
Multe zone dezafectate din Viena reprezinta locul de adapost pentru o serie de specii amenintate, ca de exemplu, ciocarlii cu creasta, privighetori, broasca bombina cu burta rosie si mantin religiosa, numita popular calugarita. Nenumarate mamifere, pasari si insecte isi fac din nou cuib aici. Salbaticia orasului este caracterizata prin plecarile si sosirile animalelor, lupta lor pentru supravietuire si incercarea de a gasi hrana si adapost.
- Te-ar putea interesa si:
- Ziua Păsărilor, motiv numai bun de relaxare în natură, sărbătorită la Digi Animal Club. Câte specii de păsări se găsesc în România
- Digi Animal Club, 04.04.2020
- Din viata pumelor