Trei “pui de dragon” au fost expuși într-un acvariu subteran într-o peștera din Slovenia. Amfibienii au eclozat în 2016, datorită unui caz de succes rar de împerechere, scrie Science Alert.
“Puii de dragon”, prădători acvatici antici, pot trăi 100 de ani și se împerechează doar o dată la 10 ani. Îngrijitorii permit doar 30 de vizitatori pe zi pentru a vedea creaturile neobișnuite.
Micii amfibieni, din specia Proteus anguinus, numiți și protei de peștera (sau olmi) fac parte din generația de 21 de pui născuți în 2016.
Existența lor a fost ținută secretă de oficial până acum, pentru a se asigura că au șanse mai mari de supraviețuire și să aibă mai mult trimp pentru a-i studia.
'Baby dragons' go on display for the first time în Slovenia https://t.co/hHOi2q4DOd
— The Guardian (@guardian) June 3, 2020
“Puii de dragon” ating o lungime de 35 cm, sunt orbi, au un corp roz și 4 membre, motiv pentru care mai sunt numiți și “pești umani”. Se găsesc mai ales în râuri subterane și au devenit una dintre atracțiile principale ale peșterii Postojna , din Slovenia.
- Te-ar putea interesa si:
- Misterul unui dinozaur cu un gât imposibil de lung, elucidat în sfârșit de știință. Cum se putea mișca în ciuda corpului bizar
- Premieră în genetică: pui de calamar, născuți complet transparenți. Cum au reușit experții să creeze animalele neobișnuite
- Un bărbat a găsit 7 omizi în broccoli-ul din supermarket și a decis să le crească. Ce s-a întâmplat cu ele în doar câteva zile