In timpul unei expeditii marine in Monumentul Marin National Papahānaumokuākea, din regiunea Hawaii, vasul de cercetare Nautilus a surprins o creatura unica ce si-a schimbat infatisarea intr-o clipita, de la o forma de minge neagra cu coada, la un tipar slab si agil.
Atunci cand vasul Nautilus, ce poate fi controlat de la distanta, s-a apropiat initial de creatura unica, aceasta arata ca o mare minge neagra, cu un fel de cusatura dura pe margini, din care iesea o coada foarte subtire.
Dupa cateva secunde in care doar a plutit, animalul a inceput sa se roteasca in jos, moment in carea “mingea” a capatat o forma amorfa, de parca urma fie sa se dezumfle, fie sa fie luata de valuri.
Citeste si: Trei specii noi au fost descoperite la 6.5 km adancime
Atunci cand creatura si-a terminat rotatia, “mingea” (ce era de fapt gusa masiva a creaturii) s-a desfacut de la “cusatura” (gura animalului), si in locul fapturii sferice a ramas un tipar subtire, potrivit Live Science.
Momentul unic a fost surprins de camera montata pe Nautilus si publica pe Internet, unde a atras instant atentia publicului. Transformarea cu totul neobisnuita a creaturii a impresionat oameni din toata lumea, mai ales ca schimbarea a fost atat de surprinzatoare si evidenta.
Creatura e de fapt un tipar din specia Eurypharynx pelecanoides, cunoscut si sub denumirile de “tiparul cu gura-umbrela” si “tiparul pelican”, ce e capabil sa isi umfle gura masiva pentru a prinde o prada mult mai mare decat el.
In momentul in care au fost surprinse aceste imagini, se pot auzi pe fundal comentariile oamenilor de stiinta ce controlau Nautilus. Ei au fost de parere ca tiparul s-a umflat pentru a intimida vasul de cercetare si ca animalul seamana foarte mult cu o jucarie pentru copii datorita ochilor bulbucati.
Vezi transformarea fantastica a creaturii in video-ul de jos:
- Te-ar putea interesa si:
- Descoperirea făcută de un cuplu în dormitor, atunci când s-a întors de la muncă: „Doar în Australia poți vedea așa ceva”
- Creatură misterioasă, surprinsă pândind în apropierea Grădinii Zoologice din Bristol: „Pare că e un pui de unicorn”
- Cum poate blana de leneș să salveze milioane de vieți în fiecare an. Descoperirea uluitoare făcută de oamenii de știință