In ultimele doua decenii, mai putin de 6 noi specii de pasari au fost descoperite anual. In prima luna din 2020, cercetatorii au observat deja 10 noi specii si subspecii gasite intr-o “lume pierduta”, scrie National Geographic.
Pasarile au fost gasite pe trei insule indoneziene la sud de Sulawesi, ce nu au fost explorate indeajuns pana acum.
Citeste si: Pasarile devin din ce in mai mici. Ce cauzeaza fenomenul neobisnuit
“Eram determinati sa vizitam aceste insule inconjurate de mare adanca. Pentru ca nu au fost conectate cu alte suprafete de pamant in timpul epocilor de gheata, sunt locuri ce promit specii ce nu pot fi gasite in alte parti,” a declarat Frank Rheindt, conducatorul studiului si expert in cadrul Universitatii Nationale din Singapore.
Citeste si: Prima dovada ca pasarile de mare pot folosi unelte! Ce specie are abilitatea deosebita
Doua dintre speciile descoperite sunt pitulici ce apartin unui grup de pasari cantatoare mici, ce se hranesc cu insecte, alta e Taliabu myzomela, ce se hraneste cu nectar si fructe, Peleng fantail, ce isi ridica aripile atunci cand e speriata.
Din moment ce aceste pasari probabil nu traiesc in niciun alt loc, sunt extrem de vulnerabile disparitiei, mai ales din cauza incendiilor si despaduririi, ce au facut ravagii pe aceste insule in ultima perioada.