Cercetatorii au descoperit o alta fosila a unei pasari enorme in Noua Zeelanda. De aceasta data, oamenii de stiinta au gasit un papagal gigant ce a trait acum milioane de ani, scrie Gizmodo.
Cercetatorii au gasit initial oasele de picior fosilizate ale papagalului in 2008, insa au crezut ca apartin unui vultur. Dupa ce au studiat forma oaselor, au concluzionat ca au apartinut unui papagal enorm.
Papagalul a primit numele Heracles inexpectatus si a trait acum aproximativ 19-16 milioane de ani, insa cercetatorii nu stiu inca unde sa claseze specia in familia papagalilor, pornind doar de la oasele fosilizate.
“Putem doar sa speculam prin comparatia cu rudele moderne,” a declarat Trevor Worthy, autorul studiului si profesor in cadrul Universitatii Flinders din Australia. “Papagalii sunt foarte destepti, pot rezolva probleme. Multi sunt erbivori de un fel sau altul, insa un papagal restrictionat exclusiv pe sol probabil se hranea cu fructe si semintele fructelor abundente in padurile in care traia.”
Cercetarea accentueaza faptul ca insulele mari fara pradatori din familia mamiferelor pot produce forme de viata extraordinare, inclusiv pasarile enorme din Noua Zeelanda.
- Te-ar putea interesa si:
- Acest papagal este prea gras pentru a putea să zboare. Face parte din cea mai neobișnuită specie de păsări de pe planetă
- Ce au găsit polițiștii care au descins la casa unui bărbat, după ce un vecin a reclamat că o femeie urlă după ajutor: „E genial”
- Imagini emoționante din ruinele cutremurului din Turcia. Un băiețel și papagalul său și-au ținut companie sub dărâmături 55 de ore