Cercetatorii au descoperit 15 dinti intr-o zona din centrul Mexicului si unii dintre ei ar fi apartinut unui megalodon, cea mai mare specie de rechini de pana acum. Expertii cred ca aceste fragmente ii vor ajuta sa demonstreze ca zona Yucatan se afla sub apa acum milioane de ani, scrie Daily Mail.
Dintii au apartinut unor rechini ce ar fi trait in urma cu 2.5 milioane de ani, din specia megalodon, precum si alte doua ce inca supravietuiesc pana astazi.
Citeste si: Cat de mare a fost rechinul megalodon, de fapt. Ce au descoperit cercetatorii
Printre fosile au mai fost descoperite si vertebre ce ar fi putut apartine unui animal disparut si fragmente osoase de om.
Fosilele au fost descoperite in Xoc cenote (Xoc inseamna rechin in limba mayasa). Speoloaga si fotografa Kay Nicte Vilchis Zapata si partenerul sau Erick Sosa Rodriguez au fost cei ce au gasit fragmentele.
Citeste si: Rechinul alb a fost inlocuit de o noua specie pe coasta africana. Ce rechin domina apele sudice
“Ne uitam la parete si brusc am vazut ceva mic, m-am apropiat si am vazut ca e un dinte, acela a fost primul si aparent a apartinut unui rechin Pristiophoridae,” a declarat Zapata pentru media locale.
In urma analizei, se pare ca dintii au apartinut unui rechin al speciei megalodon (Carcharocles megalodon), precum si speciilor Isurus oxyrinchus si Pristiophoridae - ultimele doua specii traiesc si astazi.
- Te-ar putea interesa si:
- Cum să eviți un atac de rechin și ce să faci dacă ești mușcat. Nu ar trebui niciodată să porți bijuterii în apă
- Un rechin a regurgitat un arici viu și nevătămat, în fața unor cercetători: „Am reușit să fac o singură poză”
- Imagini inedite cu doi scafandri care „dansează” cu rechinii. Momentul e parcă desprins dintr-un film SF