Cercetatorii au descoperit o broasca de marimea unei unghii ce a trait pe vremea dinozaurilor. Creatura era atat de mica incat fragmentele de os gasite au lungimea unei gene, scrie Daily Mail.
Rudele antice ale broastelor moderne au trait alaturi de dinozauri, acum 216 milioane de ani. Fragmentele de oase descoperite de cercetatori provin din Triasicul Tarziu si apartin unui grup de amfibieni disparuti cunoscuti drept broastele Chinle.
Citeste si: Un caz de cancer “ridicol de rar” a fost descoperit intr-o fosila de 240 de milioane de ani
Paleontologi din cadrul Universitatii Virginia Tech au gasit fragmentele in Arizona. “Aceasta noua descoperire scoate in evidenta ca mai avem foarte multe de invatat despre ecosistemul Triasicului Tarziu si cat de multe gasim atunci cand ne uitam mai atent,” a declarat dr. Stocker, profesor din cadrul Virginia Tech. “Broasca Chinle putea sa stea pe varful degetului.”
“Sunt cele mai vechi broaste gasite aproape de ecuator. Cele mai vechi broaste au aproximativ 250 de milioane de ani, gasite in Madagascar si Polonia, dar acele specimene provin din latitudini mai inalte si nu sunt ecuatoriale,” a continuat el.
“Acum ca stim ca aceste broaste mici existau acum 215 milioane de ani in America de Nord, putem gasi alti membri ai comunitatilor vertebratelor moderne din Triasic,” a adaugat dr. Sterling Nesbitt, tot din cadrul Virginia Tech.
Aceasta descoperire reprezinta si prima data cand fosile de broaste au fost gasite alaturi de dinozaurii timpurii. Rezultatele studiului despre broasca de marimea unei unchii au fost publicate in jurnalul Biology Letters.
- Te-ar putea interesa si:
- Momentul când o broască este asaltată de doi melci. Imaginile au făcut înconjurul lumii: „Abia i se văd ochii”
- Ce s-a întâmplat cu o broască după ce a înghițit un licurici. Imaginile sunt virale: „E o nebunie”
- Compania de neurotehnologie a lui Elon Musk susține că ar putea crea dinozauri exotici: "Am putea crea Jurassic Park dacă am vrea"