”Toți oamenii mari au fost mai întâi copii, dar puțini dintre ei își mai aduc aminte”, spunea cândva Antoine de Saint Exupery și bine grăia. Sâmbăta aceasta avem un nou prilej de a sărbători copilăria şi copiii. Noi vă invităm să fiți mereu curioși și bucuroși, să aveți acea sclipire din ochii copiilor, atunci când văd un cățel sau o pisică.
La Digi Animal Club avem un invitat special, un puști foarte norocos. Misha Epurescu. Și asta pentru că are acasă nu o pisică, nu un cățel, ci vreo 10-15 pisicuțe.
Felul în care un copil (acest copil!) în vârstă de șase ani se raportează astăzi la viața alături de animale este elocvent pentru societatea românească. Ce spune Misha despre lumea în care trăiește, ce visuri are şi ce aşteaptă să devină când va fi mare?
-
Bogdan Uritescu: Câți ani ai?
-
Misha: 6.
-
Și chiulești de la grădiniță?
-
Da.
-
O ajuți pe mami să aibă grijă de pisici?
-
Da.
-
Cum o ajuți?
-
Amestec bobițele cu apă.
-
Faci mămăliguță... Tu ce mănânci dimineața? Lăptic cu cereale?
-
Nu.
-
Dar ce papi dimineața?
-
Spaghette.
-
Tu dormi cu vreo pisică?
-
Da. Cu Zuza, cu Ursi, cu Donna și cu Jasmine.
-
Câte pisici ar fi suficiente pentru copilăria ta? Câte ți-ar trebui ție?
-
405.000.
-
Misha, tu ce vrei să te faci când o să fii mare?
-
Polițist.
-
Polițiștii sunt cu cățeii. Eu nu am văzut polițiști cu pisica în misiune.
-
Vreau să lucrez la Poliția Animalelor.
Gina Epurescu, mama băiatului, care de 10 ani crește pisici British cu păr scurt, ne-a spus cum este viața cu atâtea pisici.
”E frumoasă, dar și grea. Pentru că nu e ca și cum vii de la serviciu, deschizi ușa și te relaxezi. Acasă te așteaptă altă muncă. Multă lume m-a întrebat dacă mai avem și serviciu. Da, ”din păcate” mai avem și serviciu. Nu avem cum altfel.
Vii acasă și te apuci de litiere, de hrănit, de curățat, de aspirat, de spălat. La noi se dă zilnic cu aspiratorul, efectiv nu ai cum altfel”.
Așa cum menționam mai devreme, Gina Epurescu crește pisici dinainte să crească puiul de om. Astfel, Misha a știut cum să se poarte cu pisicile.
”Misha a venit după pisici. Pot să spun că numărăm pe degete răcelile pe care le-a avut până la vârsta asta (n.r. 6 ani). Ni s-a demonstrat faptul că o pisică activează mult mai mult imunitatea, întărește foarte bine sistemul imunitar. Noi nu le-am restricționat. De când l-am adus din spital, pătuțul lui era plin de pisici. Tobi era cel care dormea în permanență în pătuțul lui, dormea la picioare.
Și pentru educație au contat foarte mult pisicile în jurul lui. Pentru că a învățat cum să se poarte cu ele. Nu a fost copilul care să vadă prima dată o pisică și să înceapă s-o smotocească, s-o tragă de urechi sau de coadă”.
Sfatul zilei: La familiile cu 2-3 copii recomandăm 2-3 pisici! Pentru alte sfaturi prețioase faceți o pauză de 30 de minute, sâmbăta aceasta, la Digi Animal Club.
”Când nu mai ești copil, ai murit demult”
CONSTANTIN BRÂNCUȘI
- Te-ar putea interesa si:
- Căsuțe cu acte-n regulă pentru pisici: ”Am împăcat ambele tabere”
- ”Noi nu protejăm natura de om, omul este parte a naturii”. Parcul Național Munții Făgăraș - vis sau realitate?
- Câinele care zice "I love you": ”Dacă te simți la pământ, petrece puțin timp cu un husky”