Stă în puterea fiecăruia dintre noi să schimbăm în bine lumea în care trăim ne spune Delia Pîrvu, una dintre fondatoarele asociației Red Panda.
Asociația Red Panda se ocupă de salvarea, reabilitarea si plasarea în adoptie a animalelor fără stăpân sau abandonate. Au și un centru de adoptie numit Iubirrre.
Am întrebat-o de Delia dacă mai știe câte animale a salvat alături de colegele ei din asociație - Avem o evidență a animalelor salvate și plasate în adopție, am sărit de câteva mii. Anual sunt câteva sute de animăluțe plasate în adopție, deci cazuri finalizate.
Activitatea Asociației Red Panda a început cu salvarea - găsești pe stradă un cățeluș, o pisicuță, un animal în nevoie, îl salvezi, încerci să-i găsești o familie sau să-l redai în habitatul lui dacă e un animal sălbatic. Dar îți dai seama că faci lucrul ăsta la nesfârșit și practic bați pasul pe loc, adică tratezi un efect, dar nu mergi la cauză: există atât de multe animale abandonate și animale fără stăpân pentru că lipsește această componentă de educație în societatea noastră.
Așa au apărut proiectele de educație. Ne adresăm în primul rând copiilor, avem un proiect care se numește ”Copii și căței”. Am lucrat până acum cu aproape 10.000 de copii și 500 de cadre didactice.
Dar ce este panda roșu?
Am ales numele Red Panda pentru că ni s-a părut un simbol extraordinar de potrivit asupra puterii pe care o are omul, să facă rău sau să facă bine. Red Panda, panda roșu, este o specie amenințată cu dispariția. Este un ursuleț mic, seamănă cu o vulpe. La maturitate are câteva kg, este cam cât o pisică și deși este atât de drăgălaș, total inofensiv, este o specie amenințată cu dispariția din cauza braconajului și a micșorării habitatului.
- Te-ar putea interesa si:
- Sâmbătă vorbim cu reprezentanți ai Asociației Animal Society despre salvarea animalelor abandonate sau aflate în dificultate
- Digi Animal Club, 27.06.2020