Despre boxerul german se spune că este un bun câine de pază și un excelent câine utilitar. Sâmbătă, 19 septembrie 2020, la ora 13:00, la Digi Animal Club stăm de vorbă cu Adrian Diplan, cel mai vechi crescător activ de Boxer german din țară. Primul boxer l-a avut în anul 1976.
Încă de acum mai bine de 100 de ani, Boxerul a fost câine de vânătoare, de poliție, de armată și chiar câine de macular. Mai sunt și alte rase care au fost considerate așa. Rottweilerul, spre exemplu, pentru că ajuta la doborârea taurilor înainte de a fi sacrificați.
E un câine destul de agresiv, dar o particularitate a rasei, față de toate celelalte, este că boxerul nu atacă niciodată primul. În schimb, răspunde cu o agresivitate fantastică dacă este atacat sau agresat.
Și dacă sunteți curioși de ce-i spune boxer, dacă știe să joace box sau nu, iată ce ne-a răspuns invitatul nostru: ”da, își folosește foarte mult labele și când se joacă, și când se ceartă cu un adversar”.
Se spune că multi Boxeri sforăie, salivează excesiv și suferă de flatulență – mit sau adevăr?
Da, sforăie și da, în funcție de ceea ce mănâncă e predispus la flatulență. Dar salivează excesiv numai în anumite condiții: masculul care simte în apropiere o femelă în călduri.
Și încă o curiozitate, restul vă lăsăm să descoperiți singuri în emisiunea Digi Animal Club: contrar aparențelor, câinele Boxer este foarte iubitor cu cei mici.
Boxerul german e foarte apreciat în SUA, e considerat câinele babysitter. Are o răbdare fantastică. E un câine care doarme lângă un cărucior sau un pătuț de copil ore întregi.
- Te-ar putea interesa si:
- Sâmbătă aflăm mai multe despre Jack Russell Terrier de la Sorin și Marius, 2 crescători de această rasă
- Vedeta de săptămâna aceasta este vizsla maghiară. Un câine de vânătoare, dar și un ideal animal de companie
- Curiozități despre rasa cea mai populară de câini, labradorul. Sâmbătă, la Digi Animal Club