Compania americană de tehnologie Neuralink ar putea crea „noi specii exotice” de dinozauri în doar 15 ani, susține Max Hodak, unul dintre cofondatori. Hodak este un antreprenor și tehnolog american care a înființat firma de neurotehnologie controversată cu Elon Musk.
„Probabil am putea construi Jurassic Park dacă am vrea. Nu ar fi dinozauri autentici genetic. Poate am avea nevoie de 15 ani de reproducere + inginerie pentru a obține specii super exotice", a scris pe Twitter Max Hodak.
Bărbatul nu a explicat cum va fi construită propria versiune a Jurassic Park, însă a sugerat că ar putea ajuta biodiversitatea: „Biodiversitatea este cu siguranță valoroasă, iar conservarea este importantă și are sens. Dar de ce ne oprim aici? De ce nu încercam să generăm diversitate nouă?, a mai scris el pe Twitter.
Neuralink, înființată în 2016, este probabil cel mai bine cunoscută pentru munca sa de a crea o „interfață între creier” - în esență, o rețea de electrozi minusculi conectați la creierul nostru, despre care compania crede că ne va permite să comunicăm wireless cu lumea. Mai exact, ar putea fi folosită să ne împărtășim gândurile, temerile, speranțele și anxietățile fără a ne umili cu limbajul scris sau vorbit, susține firma.
Compania a primit deja numeroase critici, parțial pentru experimentele sale pe animale vii. Anul trecut, Elon Musk a prezentat un porc cu implant în creier. Într-o transmisiune web, Musk a arătat animalul, pe nume Gertrude, cu implantul neuronal de mărime unei monede, numit Link, pe care firma vrea să îl implanteze la oameni. În timp ce Gertrude scotocea prin rumeguș, spectatorii îi vedeau activitatea creierului pe un ecran mare.
La începutul acestui an, Musk a susținut într-o sesiune largă de întrebări și răspunsuri online că a introdus un implant Neuralink în creierul unei maimuțe și că animalul poate juca jocuri video „cu mintea lui”.
Musk consideră că permiterea creierului uman să interacționeze cu computerele îi va ajuta pe oameni să evite să fie depășiți de inteligenta artificială.