Pangolinul, cel mai traficat mamifer din lume, a fost scos oficial de pe lista din 2020 a ingredientelor acceptate în medicina tradițională din China. Numeroase organizații de protejare a animalelor susțin că decizia reprezintă un prim pas important în salvarea speciei, scrie The Guardian.
Aproximativ 200.000 de pangolini sunt consumați anual în Asia din cauza solzilor și cărnii. 130 de tone de solzi și pangolini vii și morți au fost confiscați în mai multe operațiuni anul trecut - aproximativ 400.000 de animale, potrivit grupului de conservare WildAid.
Citește și: Braconajul pune in pericol supravietuirea unei creaturi timide si misterioase
“Aplaudăm această decizie, luată drept recunoașterea nevoii de protejare a pangolinilor aflați în stadiul critic de dispariție,” a declarat Steve Blake, reprezentantul WildAid la Beihing.
Pangolinii, ce se reproduc foarte rar în captivitate, au avut parte de atenție internațională în acest an. Mai multe studii au susținut că micul mamifer a reprezentat prima gazdă pentru virusul Covid-19, înainte că acesta să fie transmis oamenilor.
Citește și: Cea de-a 6-a extinctie nu doar ca are loc, dar e si accelerata. Ce au descoperit cercetatorii
Din 2015, 99% din toate operațiunile de confiscare a pangolinilor traficați ilegal au avut loc în Asia, cu 24% la granițele Chinei.
- Te-ar putea interesa si:
- Una din cinci specii de păsări din Europa este amenințată cu dispariția. Care sunt principalele cauze
- Un pui de gorilă de munte s-a născut la Parcul Național Virunga din RD Congo. Eveniment important pentru specia pe cale de dispariție
- Un exemplar rar de jaguar a făcut senzație la un sanctuar de feline. Puiul face parte dintr-o specie amenințată cu dispariția