Prin simpla lor prezență, cred că pisicile te detensionează, nu știu chiar dacă se hrănesc cu energiile noastre negative, dar știu că atunci când vin acasă de la serviciu și mă întâmpină toate, cu ochii lor mijiți, cred că acolo e chestia cu preluarea energiei, ne spune Mihaela.
Și dacă tot au bătut drumul de la Iași la București special pentru noi, nu au venit singuri, ci cu o pisicuță foarte frumoasă, Țarevna și cu Sir Don Gato - un motan de excepție născut în Spania.
Mihaela este asistentă medicală într-o secție de dializă, iar Ionut este inginer electronist. În urmă cu 5 ani nu s-ar fi gândit că vor ajunge crescători de pisici.
Totul a inceput de la trauma pierderii unei pisici achizitionate din mediul online si ideea de a intemeia o felisă a venit tocmai pentru a educa oamenii, pentru a-i ajuta să nu pățească ceea ce li se intamplase lor.
Noi ne doream un exemplar aristocrat și căutând în mediul online am găsit acea pisică pe care, din păcate, am pierdut-o. A murit de panleucopenie. După aceea a venit Țarina și ne-am îndrăgostit de aceste pisici. A apărut prima expoziție și acolo a fost pentru mine ca aruncarea undiței în baltă. – Ionuț
Experiența Mihaelei ca asistentă medicală o ajută să fie o ”mămică” bună și pentru pisicuțele lor.
Sunt 4 elemente importante atunci când se naște un pui, cei 4 ”H”. Trebuie să urmărești hipoxia, hipotermia, hipoglicemia și nivelul de hidratare. Când sunt afectați de hipoglicemie, unii pui sunt foarte vocali, unii au stări de epilepsie, alții sunt foarte letargici. Și te axezi pe faptul dacă a mâncat de la mamă sau nu. În primele 8 ore din viață, puiul trebuie neapărat hrănit cu colostrul mamei.
În expoziția de la Roma, noi am avut șansa să fim jurizați de un mare arbitru, un suedez, care a fost și mai mare crescător de british. Acum a renunțat, s-a dedicat meseriei de arbitru. Acel om ne-a învățat multe aspecte pe care nu le știam și de aceea vom încerca să găsim o femelă care să corecteze unele din defectele masculului. Noi, la expoziții, mergem ca la o luptă pentru a reprezenta România. La început mi-a fost foarte greu pentru că de cele mai multe ori crescătorii mari nu-ți vor da niciodată o pisică decât dacă te vor cunoaște. Iar ca sa te cunoască trebuie să mergi în expoziție. Nu trebuie să spui tu, crescătorul, că ai cele mai bune pisici, trebuie să o spună arbitrul. Tu ești cel care trebuie să-l asculte să înbunătățească standardul exemplarelor din felisa respectivă. Astfel, crescătorii mari te vor cunoaște dacă reușești să-i învingi.
În această ediție vom începe și o serie de materiale despre reprezetările animalelor în artă. Acum vorbim despre Picasso.
Dacă nu știați, în arta pictorului s-au regăsit tot felul de animale: vaci, tauri, cai, bufnițe, cămile, porumbei, câini și multe alte viețuitoare, dar niciun animal dintre acestea nu s-a apropiat de complexitatea și profunzimea cu care picta pisicile.
Dar nici iubitorii de câini nu trebuie să plece urechea și să creadă că Pablo Picasso a avut o afinitate doar pentru pisici. Pictorul a fost tot timpul înconjurat de câini: Terrier, Pudel, Boxer, Dalmațian, Ciobănesc german sau Ogar afgan.
Despre Picasso se spune că a avut cinci pasiuni: "arta, ego-ul, imaginea lui, femeile și câinii lui, în această ordine".
- Te-ar putea interesa si:
- Top 10 greșeli pe care le putem face atunci când ne luăm pisică
- Sâmbătă discutăm la Digi Animal Club despre animalele-vedete care apar în reclame sau în filme
- Digi Animal Club, 17.10.2020